Vanaf juli Office 365 aan boord van uw BMW.

Vanaf juli Office 365 aan boord van uw BMW.

BMW zorgt ervoor dat zijn klanten op een handenvrije manier toch bereikbaar blijven tijdens hun verplaatsingen. BMW is immers de eerste autobouwer die Microsoft Office 365 aanbiedt dankzij de ingebouwde Microsoft Exchange-functie van de wagen. Zo kunnen de gebruikers via spraaksturing hun mails, kalender en contacten beheren zonder weg te moeten kijken van de baan.

De functionaliteiten worden helemaal geïntegreerd in de boordcomputer en iDrive controller van BMW. Daar bovenop zorgt spraakaansturing ervoor dat mails en agenda-items voorgelezen worden of ingesproken kunnen worden. Adressen uit afspraken kunnen ook rechtstreeks in de navigatie overgezet worden. De configureerbare ConnectedDrive live tegel biedt een eenvoudige toegang tot uw volgende afspraak of binnenkomende mail.

Eddy Haesendonck, de nieuwe CEO en voorzitter van BMW Group Belux, is alvast enthousiast: “Bij BMW zetten we hoog in op een slimme connectiviteit voor onze businessgebruikers. Zo zorgt onze eigen gratis mobiliteitsassistent BMW Connected (iOS, Android) ervoor dat ze op hun smartphone tijdig een signaal krijgen om te vertrekken naar een volgende afspraak. Dankzij Office 365 zullen ze ook onderweg op een veilige manier geconnecteerd kunnen blijven. Ik ben dan ook heel blij dat we dit in élk BMW-model kunnen aanbieden.”

Installatie kan in élke nieuwe BMW.

Na een éénmalige activatie met twee-factor verificatie, houdt een viercijferige code uw bedrijfsinformatie ook nadien afgeschermd van een occasionele gebruiker van uw wagen. BMW biedt een testperiode van één maand aan voor €1. Daarna kan de klant kiezen voor een abonnement van één jaar of drie jaar.

De Microsoft Exchange functie zal in België in de maand juli beschikbaar komen voor de meest recente versies van élke BMW, inclusiefde BMW i- en BMW M-modellen. Afhankelijk van de productiedatum en de gekozen personalisatie-opties kan het op BMW’s geproduceerd vanaf 11/16 (Navigatie Professional) of sowieso vanaf maart 2017 (Navigatie Business, Navigatiesysteem, Navigatiesysteem Plus). De wagen moet immers uitgerust zijn met boordcomputer versie ID5 of ID6 én de nieuwe dienst BMW ConnectedDrive Service Microsoft Office 365. Gebruikers moeten een actief Microsoft Office Business abonnement hebben met Exchange Online. In een later stadium zal ook Skype for Business beschikbaar komen.