Bondscoach Roberto Martinez ontvangt zijn nieuwe BMW op het Autosalon.

Bondscoach Roberto Martinez ontvangt zijn nieuwe BMW op het Autosalon.

Deze ochtend ontving Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels de sleutels van zijn nagelnieuwe BMW 8 Reeks Coupé in Paleis 7 van het Autosalon. Roberto Martinez vertrok langs een erehaag van BMW productexperts, als eerbetoon aan de sportieve topprestatie van de Rode Duivels op het WK 2018.

Meer dan 50 BMW productexperts vormden een erehaag om Roberto Martinez uit te zwaaien op zijn eerste rit met een BMW 850i xDrive Coupe. Dit is de allereerste keer dat BMW Group Belux een voertuig daadwerkelijk heeft afgeleverd op het Brusselse autosalon. In principe kunnen bezoekers alle voertuigen van het Duitse premiummerk zien en een offerte vragen van hun droomwagen, maar nooit eerder werd er een auto overhandigd.

“Ik ben eerst en vooral een sportman, met een grote appreciatie voor sterke, sportieve prestaties, zowel in voetbal als in andere sporten,” gaf Roberto Martinez mee. “Ik kijk er dan ook naar uit hoe de combinatie van sportieve prestaties en een gedistingeerd design samengaan in deze BMW coupe.”

“De BMW 8 Reeks Coupe is een echte ‘gentleman’s car’,” zegt Eddy Haesendonck, voorzitter en CEO van BMW Group Belux. “Gezien onze sportieve sponsoringsovereenkomst met de KBVB en als blijk van onze enorme waardering voor de resultaten van vorig jaar, vonden we het niet meer dan gepast om hem een nieuwe wagen te overhandigen op het Autosalon, hét auto-event van het jaar.”

BMW 8 Reeks focust op het luxe-segment.

De BMW 8 Reeks is het klapstuk van de BMW’s extra focus op klanten in het luxesegment, samen met de BMW i8, de nieuwe BMW 7 Reeks en de allereerste BMW X7. De BMW 8 Reeks Coupé komt met een 320pk sterke dieselmotor of een 530pk sterke benzinemotor en werd in november 2018 pas gelanceerd. In paleis 7 van het Autosalon kunnen bezoekers ook de nieuwe BMW 8 Reeks Cabrio ontdekken in Europese première, deze wagen wordt in maart 2019 gelanceerd. Bij de Dream Cars in Paleis 1 kunnen bezoekers dan weer de BMW Concept M8 Gran Coupé bewonderen.