BMW Group op de 98e European Motor Show Brussels

BMW Group op de 98e European Motor Show Brussels

Wereldpremière voor BMW +++ Wereldpremière voor MINI +++ Europese première van de BMW 2 Reeks Gran Coupé +++ Europese première van de BMW M2 CS +++ Europese première van de BMW M8 Competition Gran Coupé +++ Europese première van de MINI John Cooper Works GP +++ Belgische première van de BMW X5 M Competition +++ Belgische première van de BMW X6 M Competition +++ Belgische showpremière van de MINI Electric.

Wereldpremières voor BMW en MINI

Zowel BMW als MINI pakken dit jaar uit met een wereldpremière op de Brussels Motor Show 2020. Voor meer informatie kan u tijdens de persdag op donderdag 9 januari terecht op de stand van BMW/MINI.


Europese premières voor BMW en MINI

Met de eerste BMW 2 Reeks Gran Coupé introduceert BMW het concept van de vierdeurscoupé nu ook in het premium compacte segment. Dankzij een frisse dosis individualiteit en een aantrekkelijke, emotionele vormgeving in combinatie met het innovatieve bedieningsconcept en de connectiviteitstechnologie, biedt de BMW 2 Reeks Gran Coupé uitmuntend dagelijks gebruiksgemak en de rijdynamiek waar BMW om bekendstaat. De wagen kende zijn wereldpremière op de Los Angeles Autoshow in november vorig jaar en zal in Brussel te zien zijn als Europese Première.

The all-new BMW 2 Series Gran Coupe, BMW M235i xDrive, Snapper Rocks blue metallic, Rim 19” Styling 552 M (10/2019).
The all-new BMW 2 Series Gran Coupe, BMW M235i xDrive, Snapper Rocks blue metallic, Rim 19” Styling 552 M (10/2019).

Ook de liefhebbers van rijplezier, sportieve prestaties en een passie voor racen zullen niet op hun honger blijven zitten. Een belangrijke Europese première is de komst van de allereerste BMW M8 Competition Gran Coupe. BMW M GmbH voegt een vierdeurs sportwagens met hoge prestaties toe aan het luxesegment van de BMW M GmbH serie. De BMW M8 Competition Gran Coupe combineert een verbluffende kracht en een uitstekend beheersbare dynamiek met gedurfde lijnen en progressieve luxe. Bepalende elementen van zijn opvallende verschijning zijn een dynamisch uitgerekt silhouet, krachtige schouders, een opvallend gevormde achterkant en M-specifieke kenmerken die zijn ontworpen om uitzonderlijke sportieve prestaties te leveren. De 200 millimeter langere wielbasis dan de tweedeurs BMW M8-modellen zorgt voor een aanzienlijk groter gevoel van ruimte in de twee full-size achterstoelen. En ook in het achtercompartiment is een derde zitplaats beschikbaar voor kortere ritten. Liefhebbers kunnen de BMW M8 Competition Gran Coupé in Europese première in Paleis 1 tijdens de unieke Dream Cars tentoonstelling bewonderen.

The new BMW M8 Gran Coupe and BMW M8 Competition Gran Coupe (10/2019).
The new BMW M8 Gran Coupe and BMW M8 Competition Gran Coupe (10/2019).

Het Britse merk MINI pakt uit met de Europese première van de MINI John Cooper Works GP. De wagen werd in wereldpremière voorgesteld op het Autosalon in Los Angeles in november en is het snelste model van het merk dat toegelaten is op de openbare weg. Deze nieuwe MINI John Cooper Works GP werd uitgerust met een 4-cylinder turbomotor (225 kW/306pk) waardoor hij de 0 tot 100 haalt in slechts 5,2 seconden. Dit tot 3.000 stuks gelimiteerde model zal geproduceerd worden in de MINI fabriek in Oxford en geleverd worden aan racefanaten van over de hele wereld vanaf maart 2020.

Belgische premières voor BMW en MINI

Naast meerdere Europese premières heeft BMW ook het genoegen om de BMW X5 M én de BMW X6 M in Belgische première voor te stellen aan het grote publiek. BMW M GmbH onthulde deze derde generatie van zijn high-performance Sports Activity Vehicle (SAV) en Sports Activity Coupé (SAC) modellen in oktober dit jaar. Het totaalconcept brengt dynamiek, wendbaarheid en precisie; gecombineerd met de veelzijdigheid, het extraverte design en de moderne luxe waar BMW X-modellen bekend om staan. De high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor met een cilinderinhoud van 4,4 liter en 460 kW (625 pk) die in beide voertuigen is terug te vinden, is de krachtigste motor van alle BMW seriewagens en accelereert in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

The new BMW X5 M and BMW X5 M Competition (10/2019).
The new BMW X5 M and BMW X5 M Competition (10/2019).


Belgische showpremière van de MINI Electric

MINI John Cooper Works GP. (11/19)
MINI John Cooper Works GP. (11/19)

Een andere belangrijke highlight voor MINI is de Belgische showpremière van de MINI Cooper SE 3-deurs, ook wel gekend als de MINI Electric. Met de komst van de MINI Electric is volledig elektrisch rijden nu ook in de unieke stijl van MINI te ervaren. De auto combineert duurzame mobiliteit met een expressief design en de premium kwaliteit die zo kenmerkend zijn voor MINI. Dankzij de modelspecifieke lithium-ion-accu heeft de wagen een actieradius van 225 tot 234 kilometer (WLTP). Dat maakt hem onder andere geschikt voor stedelijke mobiliteit zonder zijn typische wendbaarheid, beter bekend als go-kart feeling, te verliezen. De hoogvoltage-accu is laag in de bodem van de auto geplaatst, waardoor er geen tegemoetkomingen worden gedaan qua bagageruimte in vergelijking met de conventioneel aangedreven MINI 3-deurs.

MINI Cooper S 3 door (01/2018)
MINI Cooper S 3 door (01/2018)

BMW én MINI zullen eveneens aanwezig zijn op de Dream Cars Show. Het Beierse merk stelt de BMW X6 M Competition en de BMW M8 Competition Gran Coupé ten toon op de stand. Daarnaast zal ook MINI aanwezig zijn met de 306-pk sterke MINI John Cooper Works GP.

MINI John Cooper Works GP (11/19)
MINI John Cooper Works GP (11/19)


Modellen op het 98ste Europese autosalon van Brussel 2020:


BMW

BMW 118i
BMW M135i xDrive
BMW 218iA Gran Coupé (Europese première)
BMW M235i xDrive Gran Coupé (Europese première)
BMW 225xe Active Tourer Plug-in Hybride
BMW 316d Berline
BMW 330e Berline Plug-in Hybride
BMW 530e Berline Plug-in Hybride
BMW 318dA Touring
BMW 520d Touring
BMW 745e Berline Plug-in Hybride
BMW M850i xDrive Gran Coupé
BMW Z4 M40i Roadster
BMW X1 sDrive18i
BMW X2 sDrive16dA
BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybride
BMW X4 xDrive20i
BMW X5 xDrive45e Plug-in Hybride
BMW X6 M50i
BMW X7 xDrive40i
BMW i3 Advanced
BMW M2 CS (Europese première)
BMW M8 Competition Cabrio
BMW X5 M (Belgische première)


MINI

MINI 3-deurs Cooper SE Trim L (Belgische showpremière)
MINI 3-deurs Cooper SE Trim XL (Belgische showpremière)
MINI Cooper 5-deurs Islington met full MINI Yours Customised
MINI Cooper S Clubman Hydepark
MINI John Cooper Works Clubman
MINI Countryman Plug-in Hybride
MINI Cooper Countryman Islington
MINI John Cooper Works Cabrio
MINI John Cooper Works GP (Europese première)


Dream Cars Show

BMW X6 M Competition (Belgische première)
BMW M8 Competition Gran Coupé (Europese première)
MINI John Cooper Works GP (Europese première)