BMW Group stelt wereldpremières en toekomstvisie voor op digitaal event #NEXTGen

BMW Group stelt wereldpremières en toekomstvisie voor op digitaal event #NEXTGen

Wereldpremière van het design van de iNEXT op digitaal event #NEXTGen – Documentaire volgt de ontstaansgeschiedenis van het elektrische vlaggenschip van BMW – Wereldpremières van MINI en BMW Motorrad – Wereldwijd in verschillende talen beschikbaar vanaf 16.00 uur op 10 november via https://www.bmw.com/NEXTGen.

BMW Group startte vorig jaar met het unieke #NEXTGen concept als uitstalraam van de mobiliteit van morgen. De editie van #NEXTGen is dit jaar 100% digitaal en biedt opnieuw een blik op de toekomst van de mobiliteit en een onthullende blik achter de schermen van de Beierse autofabrikant. Een zesdelige documentaire getiteld "ChasingiNEXT", die de ontwikkeling van de BMW iNEXT tot zijn wereldpremière volgt, zal wereldwijd in verschillende talen beschikbaar zijn vanaf 16.00 uur op 10 november via https://www.bmw.com/NEXTGen.

Dit jaar zal #NEXTGen bovendien een reeks video's tonen die een overzicht geven van het onderzoeks- en ontwikkelingswerk dat door de BMW Group wordt uitgevoerd. Naast de wereldpremière van het design van de BMW iNEXT staan er nog meer highlights op het programma, zoals twee wereldpremières van BMW Motorrad en MINI.

De documentaire "Chasing iNEXT" treedt in de voetsporen van de BMW iNEXT, waarvan het definitieve ontwerp voor het eerst om 14.00 uur op 11 november wordt onthuld (eveneens via www.bmw.com/NEXTGen ). De serie toont het bedrijf, zijn medewerkers en de technologie achter het nieuwe vlaggenschip van het merk vanuit een innovatieve invalshoek. Ze onthult een aantal ongewone inzichten in de interne werking van BMW Group, maar ook onverwachte momenten met internationale sterren. De soundtrack van de serie is bijvoorbeeld van filmmuziekcomponist en Oscarwinnaar Hans Zimmer.

Het tweede onlineformaat omvat video’s met meer gedetailleerde inhoud. Deze informatieve clips over het ontwerp, virtuele samenwerking, connectiviteit, elektrische aandrijfsystemen, kunstmatige intelligentie en rijsimulatie bieden de kijker feiten, cijfers en meer gedetailleerde achtergrondinformatie, evenals een unieke blik achter de schermen van BMW Group. Hoe ontwikkelt de Beierse fabrikant de auto van de toekomst binnen zijn internationale netwerk, wat is de drijvende kracht, wat zijn de technologieën van het komende decennium?

Naast de wereldpremière van het ontwerp van de BMW iNEXT op 11 november om 14.00 uur, worden de nieuwsjagers op hun wenken bediend met de wereldpremières van BMW Motorrad op 11 november om 10.00 uur en MINI op 17 november om 14.00 uur.

Naast dit alles belicht #NEXTGen 2020 ook de succesvolle samenwerking van BMW Group op verschillende gebieden, zoals de allianties met het gerenommeerde New Yorkse streetwear-label Kith en enkele van 's werelds beste sportteams.

Een ander aandachtspunt van het evenement is tenslotte de sectoroverschrijdende uitwisseling. De conferentie "Drivers for Change" gaat onder meer in op de vraag hoe leiderschap de drijvende kracht achter transformatie en verandering is. En als onderdeel van het #NEXTGen MovingTomorrow Pitch evenement, dat openstond voor studenten, onderzoeksassistenten en professoren van topuniversiteiten en onderzoeksinstituten over de hele wereld, zullen de drie finalisten hun visie op premium duurzame en individuele mobiliteit in 2040 presenteren.