Concessiehouders BMW Group in de bres voor zieke kinderen.

Concessiehouders BMW Group in de bres voor zieke kinderen.

Alle BMW-, MINI- en BMW Motorrad-concessiehouders in België en Luxemburg deelden vandaag BMW en MINI trapauto’s en ander speelgoed uit aan kinderziekenhuizen in heel het land. Ook invoerder BMW Group Belux ging langs bij het Brusselse Koningin Fabiola Kinderziekenhuis, het Antwerpse UZA en het Universitair Ziekenhuis in Gent.

Tijdens deze tweede coronacrisis heeft iedereen het moeilijk, maar voor kinderen die vandaag naar het ziekenhuis moeten is de situatie extra zwaar. Daar komt nog bij dat bezoek vaak niet of nauwelijks mogelijk is, en dat vlak voor de komst van de Goede Sint.

‘Tijdens de eerste lockdown stelden we auto’s ter beschikking van zorgpersoneel in de ziekenhuizen. We zagen toen via deze contacten hoe moeilijk het ook voor de kinderafdelingen was’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. ‘Daarom zetten we samen met onze 72 concessiehouders deze actie op.’

Zo kwam het dat deze week van aan de Belgische kust tot in Luxemburg de BMW- en MINI-concessiehouders tijdens de sluiting van hun eigen showrooms 300 trapauto’s en ander speelgoed van BMW, MINI en BMW Motorrad verdeelden in 100 ziekenhuizen en instellingen met een kinderafdeling.

In het Antwerpse UZA, het Brusselse Koningin Fabiola Kinderziekenhuis en het Universitair Ziekenhuis Gent ging de directie van de invoerder zelf langs met een attentie voor de kleine patiënten. BMW Friends Jonathan Borlée, Sven Nys en Roger Van Damme gingen mee naar de ziekenhuizen.