Eén op drie nieuwe BMW’s heeft een stekker

Eén op drie nieuwe BMW’s heeft een stekker

De elektrificatie van het Belgisch wagenpark neemt een grote vlucht in 2021. Dat blijkt uit de eerste inschrijvingscijfers van nieuwe voertuigen. Liefst één op de drie nieuw ingeschreven BMW’s in de maand januari is een plug-in-hybride of elektrische auto.

”Elektrificatie kende een aarzelende start maar heeft nu echt een breed momentum bereikt”, stelt Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux. “Dat komt doordat bedrijven en professionele klanten bij de vernieuwing van hun leasingcontracten of bij nieuwe investeringsbeslissingen resoluut de overstap naar geëlektrificeerd of elektrisch maken. Zo zorgen ze er mee voor dat de vergroening van ons wagenpark zich verderzet.”

In 2020 was al 27% van de nieuw ingeschreven BMW’s hybride of elektrisch, maar dat percentage bereikt nu een recordhoogte van 32,3%. Dat komt dankzij nieuwe modellen zoals de 100% elektrische BMW iX3, en een uitgebreid gamma van hybrides, gaande van de kleine MINI(ook beschikbaar als volledig elektrisch) tot het vlaggenschip van de groep, de BMW 7 Reeks.

“De komst later dit jaar van de volledig elektrische BMW iX en de start van de voorverkoop van de elektrische BMW i4, telkens wagens met een elektrische autonomie van 600 kilometer of meer (WLTP), zullen het percentage geëlektrificeerde wagens in onze verkopen mogelijk nog verder doen stijgen”, stelt Eddy Haesendonck.De elektrificatie van het wagenpark, ook met hybrides, zorgt voor een onmiddellijke impact: in 7 Belgische steden schakelen de BMW plug-in-hybrides (sinds productie zomer 2019) vandaag al automatisch over op 100% elektrische aandrijving bij het binnenrijden van de stad.

Met 4466 nieuw ingeschreven auto’s en een marktaandeel van 11,8 procent is BMW in de voorbije maand januari afgetekend marktleider in België. Terwijl de Belgische automarkt in heel 2020 een daling met 22 procent liet optekenen, kon het Duitse premiummerk die beperken tot 0,6 procent. Ook hier speelde het grote geëlektrificeerde aanbod zijn rol.

Door de annulatie van het jaarlijkse Autosalon organiseert BMW Group Belux onder de strengste anti-covidmaatregelen salonacties bij alle BMW-, MINI- en BMW Motorrad dealers. Na registratie en reservatie op bmw.be of mini.be kunnen klanten ook terecht in de hoofdzetel in Bornem waar alle nieuwigheden te bewonderen zijn. Voor BMW zijn dat de iX3, iX, Concept i4, 4 Reeks Cabrio, M3, M4 en de 128ti. Voor MINI gaat het onder andere om de nieuwe MINI 3-deurs (ook elektrisch). Ook bij BMW Motorrad zijn onder andere de nieuwe BMW R 1250 RT en BMW M 1000 RR te bezichtigen. De motorfietsentak van BMW was eveneens de Belgische marktleider in 2020.