BMW lanceert Tournée Electrique: 4 winnaars nemen 100% elektrische BMW iX3 in ontvangst.

BMW lanceert Tournée Electrique: 4 winnaars nemen 100% elektrische BMW iX3 in ontvangst.

Tournée Minerale, waarmee mensen uitgedaagd worden een maand lang alcohol te vervangen door mineraalwater, krijgt een originele variant. “Wat als we mensen de mogelijkheid geven om een maand lang te kiezen voor elektrisch rijden?

Dat was ons uitgangspunt”, zegt Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux. De vier winnaars die uit meer dan 1.300 geïnteresseerden geselecteerd werden, namen gisteren hun BMW iX3 in ontvangst.

Met Tournée Electrique wil BMW een aantal mensen de kans bieden om gedurende één maand met de nieuwe BMW iX3 te rijden. De BMW iX3 is een volledig elektrisch model met een rijbereik tot 460 km. “De actie is een eyecatcher, om de aandacht te vestigen op de voordelen van elektrisch rijden. Nog teveel mensen hebben vooroordelen rond elektrisch rijden: dat het bereik ontoereikend zou zijn, dat het laadproces moeilijk en tijdrovend zou zijn, dat er geen bagageruimte in een elektrische wagen zou zijn, enzovoort. In februari een maand lang met de BMW iX3 rijden, is genoeg om die vooroordelen uit de wereld te helpen. Dat elektrisch rijden de nieuwsgierigheid prikkelt bleek uit de maar liefst 1.300 reacties op de wedstrijd van BMW Belux. De vier gelukkige winnaars namen gisteren de BMW iX3 in ontvangst waar ze een maand lang mee mogen rijden. Door samen te werken met een aantal mediapartners kunnen we de ervaringen van de gelegenheidsrijders delen.”

“Met dit ‘Tournée Electrique’-initiatief willen we de energietransitie een duw in de rug kunnen geven”, zegt de CEO van BMW Group Belux. Hij wijst er verder op dat het nieuwe regeerakkoord stipuleert dat tegen 2026 alle bedrijfswagens elektrisch moeten zijn. “Het toont aan dat er een urgentie is. We moeten mensen overtuigen om de stap te zetten. We vragen hen: ‘Wat is uw reden om niét te veranderen?’ Deze Tournée Electrique past perfect in dit plaatje: het nodigt mensen uit om te proeven van de voordelen van puur elektrisch rijden.”

BMW Group zet al langer in op elektrisch rijden en heeft in elk segment een geëlektrificeerd – daarmee wordt plug-in hybride en full electric bedoeld – aanbod. Het bedrijf maakt zich sterk in 2023 ruim 25 geëlektrificeerde modellen te kunnen aanbieden, waarvan er 12 100% elektrisch zullen zijn. In de afgelopen maand januari was liefst één op de drie ingeschreven BMW’s in België al geëlektrificeerd.