Elektrificatie stuwt BMW naar historisch Belgisch record: een trimester lang marktleider

Elektrificatie stuwt BMW naar historisch Belgisch record: een trimester lang marktleider

Het succes van het geëlektrificeerd gamma van BMW duwt het marktaandeel naar een historisch record. Voor het eerst in de geschiedenis van het merk in België was BMW drie maanden op rij de onbetwiste marktleider in aantal inschrijvingen van nieuwe wagens.

De ongeziene modellenwissel van de voorbije jaren, samen met de snelle elektrificatie, weerspiegelen zich in deze recordcijfers’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. ‘Door de beschikbaarheid van elektrische en plug-in-hybride modellen in het hele gamma beschikt één op de drie nieuw ingeschreven BMW’s vandaag over een stekker. De recente komst van de elektrische iX3, en de lancering dit jaar van de elektrische BMW i4 en de elektrische BMW iX zullen de trend naar meer volledig elektrische wagens verder versterken.’

In de eerste drie maanden van 2021 schreven de Belgen samen 12.313 BMW’s in, goed voor een historisch hoog marktaandeel van 10,3 procent. In de maand maart werden er 4.359 nieuwe BMW’s ingeschreven in België.

“Naast het populaire gamma van BMW is deze uitzonderlijke prestatie ook het resultaat van sterk teamwork”, aldus nog Eddy Haesendonck: “Onze interne medewerkers en met name ook onze dealers hebben zich razendsnel aangepast aan de zeer uitdagende marktomstandigheden. Met een versnelde digitalisering van sales en service zetten ze elke dag hun beste beentje voor.”

Met 36.381 nieuw ingeschreven wagens scoorde BMW ook in 2020 een daling van minder dan 1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de impact van het coronavirus, die zorgde voor een terugval van de gehele markt met 22 procent.