Voor 1 miljoen euro aan BMW’s voor technische scholen

Voor 1 miljoen euro aan BMW’s voor technische scholen

BMW Group Belux schenkt een recordaantal van 23 auto’s van de merken BMW en MINI aan Belgische technische scholen, goed voor een totale waarde (catalogusprijs inclusief opties) van 1 miljoen euro. In de zoektocht naar 180 technici per jaar laat BMW jongeren al tijdens hun studies kennismaken met de allernieuwste technologie.

‘Autotechnologie verandert razendsnel. Denk maar aan de elektrificatie via hybrides, of de steeds grotere impact van elektronica’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. ‘Het is dan ook broodnodig dat jongeren tijdens hun studies met die nieuwe evoluties in contact komen. Het is voor hen ook leuker dan te moeten sleutelen aan voorbijgestreefde modellen. Als constructeur, en zeker als marktleider, hebben we hier onze rol te spelen en geven we de scholen een stevige duw in de rug.’

BMW Group Belux werkt sinds jaar en dag structureel samen met 300 scholen in heel het land, van technische scholen tot bacheloropleidingen en onderzoekslabo’s van universiteiten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De wagens die dit jaar geschonken worden, worden verdeeld over 23 van die scholen. Naast de auto’s zelf voorziet BMW Group Belux ook de opleidingen, technische info, diagnosetoegang en ondersteuning van de lokale BMW- of MINI-verdeler. Er is voor elke school wat wils: van BMW tot MINI, van MINI Cooper S tot BMW M4 met verschillende motorisaties, waaronder ook een aantal Plug-in Hybrid-modellen met geëlektrificeerde aandrijving.

Het aantal van 23 voertuigen, goed voor een totale waarde (catalogusprijs inclusief btw en opties) van 1 miljoen euro, is een record waar een lange geschiedenis aan voorafgaat. Het BMW studentenprogramma rond duaal leren geldt als voorbeeld in de sector. Het bedrijf deed in zijn trainingscentrum in Bornem recent nog een investering van 450.000 euro in aangepaste infrastructuur. De investeringen gaan verder, want zopas opende BMW Group ook zijn tweede opleidingscentrum in Leuze, goed voor een investering van 1 miljoen euro.